Zoeken in deze blog

dinsdag 15 november 2011

Bijeenkomst 9 november

Theo begon met een inspirerend filmpje over de masterclass die Marieke Peters, leerlinge van het Charlemagne College, aangeboden kreeg van TedxYouth. Het is mooi te zien dat je met je passie je talenten kunt laten zien en deze met elkaar kunt delen. Hier vind je een artikel over haar. Aan het einde van dit artikel staan links naar filmpjes over haar. Dit is er eentje van:



Daarna kwamen de bevindingen van het bezoek van Karin, Wiel en Rob aan een Big Picture conferentie wederom ter tafel. Passie, belangstelling tezamen met begeleid eigenaarschap blijven ook nu als korte samenvatting van het bezoek doorklinken. In deze 11e bijeenkomst werd besproken welke Big Picture scholen door Team 1 bezocht zouden kunnen worden om misschien ook die ervaring op te kunnen doen. Verschillende scholen zijn daarbij genoemd. De keuze is daarbij op de Niekee school in Roermond gevallen. Verschillende teamleden komen superlatieven te kort om zowel de school zelf , het gebouw alsook de stichter, ontwerper, directeur en kunstenaar Sjef Drummen te beschrijven. Met een stevig aantal Beroepscollegegerichte vragen trekken we op de 30 november vol verwachting richting Roermond. We zijn met zijn allen echt heel benieuwd.

De antwoorden op de vragen zoals deze op de bijeenkomst van 19 oktober gesteld werden t.a.v hoe een dag  het Beroepscollege er uit zou kunnen zien, zijn nog een keer gezamenlijk doorgenomen. Een aantal vragen was en is moeilijk te beantwoorden. Team 1 probeert toch de antwoorden z.s.m. onder het management van de scholen te verdelen zodat dit in een breder kader besproken kan worden.
In navolging van de bezoeken aan verschillende scholen die binnen het beroepscollege een rol kunnen spelen, staat volgende week een bezoek aan de Thermen op het programma.
Een aantal teamleden zal een aantal bijeenkomsten van Kennisnet, waarin de ontwikkeling van tijd- noch locatiegebonden leerprocessen m.b.v. ICT centraal staat, met oog op de bruikbaarheid voor het komende Beroepscollege, bezoeken.

Ruud Aarts en Karin Logister

Geen opmerkingen:

Een reactie posten