Zoeken in deze blog

dinsdag 19 april 2011

Wat is de ideale leraar?


Op initiatief van de Werkgroep Personeel kwamen afgelopen vrijdag zowel een groep leerlingen als docenten van de Thermenschool, PPL, Herlecollege en de locaties Brandenberg en Campus van het Charlemagne College op de prachtige accommodatie van RKHBS bij elkaar. Aan de rand van een ontluikend Imstenraderbos werkten beide groepen aan dezelfde opdracht: wat is volgens jullie het profiel van de ideale leraar voor het toekomstige Beroepscollege?



Voor de leerlingen waren drie werkvormen bedacht. Gestart werd met een kringgesprek over de vraag: 'Welke les van de afgelopen week herinner jij je nog en hoe komt dat?' Op basis daarvan werden de eerste kenmerken van een ideale vmbo-docent opgeschreven. Daarna werkten de leerlingen met veel enthousiasme aan de opdracht: 'Ontwerp op papier de game 'De ideale leraar'. Het resultaat in zo'n korte tijd was te gek! In de slotronde werd ingegaan op de vraag: 'Van welke docent zou je een foto willen maken en waarom?' Na anderhalf uur zo heel hard gewerkt te hebben, werden alle gevonden eigenschappen in een tekening verwerkt.



Daarna was het de beurt aan de docenten. Ook zij lieten zich van hun beste kant zien en vergaten zelfs op deze vrijdagmiddag, ondanks het prachtige weer en het weekend voor de deur, de tijd. Heel verrassend: het eindresultaat van de docenten en de leerlingen wijkt nauwelijks van elkaar af. De uiteindelijke posters worden nu eerst in de Werkgroep Personeel besproken en zullen daarna in de diverse personeelskamers en op deze site te bewonderen zijn.



De hele middag was een filmploeg van PPL aanwezig om uiteindelijk een professioneel filmpje te maken over deze zo geslaagde bijeenkomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten