Zoeken in deze blog

woensdag 30 maart 2011

Campus opent leerlingenloket

Aanstaande maandag opent locatie Campus van het Charlemagne College het leerlingenloket voor de leerlingen van de onderbouw. Doelstelling is om leerlingen en docenten meer mogelijkheden te bieden lesstof praktisch te (laten) verwerken. Zo kunnen leerlingen er bijvoorbeeld gekleurd papier, verf, karton en viltstiften gaan halen.
Het principe is gebaseerd op de keuze om de verantwoordelijkheid bij de leerling te leggen. Één leerling van de klas is verantwoordelijk voor de 'bestelling' van de hele klas. Door middel van een bestelformulier inventariseert hij/zij wat zijn medeleerlingen nodig hebben. Als de bestelling opgenomen is, haalt deze leerling de spullen bij het loket. Iets vergeten? Jammer dan, je mag 1x gaan! Dezelfde leerling is ook verantwoordelijk voor het compleet terugbrengen van de gebruiksmaterialen en de verbruiksmaterialen die over zijn. Alles wordt op naam geregistreerd. 
Het leerlingenloket is een werkplek voor de afdelingen Handel & Administratie en Toerisme & Recreatie en wordt mogelijk aangevuld met leerlingen uit de onderbouw. Als het een succes wordt, is dit initiatief misschien ook iets voor het toekomstige Beroepscollege.
Met groet, Rob Riedl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten