Zoeken in deze blog

donderdag 31 maart 2011

Wat is de ideale leraar?

De werkgroep Personeel van het Beroepscollege komt met een uitstekend initiatief, zo blijkt uit een mail van voorzitter Doreen Kersemakers. We citeren: "In de werkgroep personeel hebben we besloten om aan de experts te vragen hoe een onderwijsmens eruit ziet. Dus concreet gaan we aan 20 leerlingen vragen wat de ideale leraar is.Vervolgens willen we de uitkomsten van het gesprek met deze leerlingen voorleggen aan 10 personeelsleden met dezelfde vraag." Op deze blog zal uiteraard de uitkomst van dit alles te lezen zijn.

Tijdens een bijzonder onderwijsproject op 28 februari jl. bogen ook de leerlingen van de SVO|PL AVO-scholen Bernardinus, Sintermeerten en Charlemagne zich over die vraag. Hun antwoord is te lezen op blz. 30-32 van het E-book dat naar aanleiding van deze onderwijsdag voor en met leerlingen is samengesteld. Het is digitaal door te bladeren en/of te downloaden op http://www.7di045.nl/  Ook in Utrecht hielden zich onlangs honderden leerlingen met het antwoord op de vraag 'Wat is de perfecte leraar' bezig. Visual writer Kim Ravers maakte de volgende tekening van de 'opbrengst' (klik op de tekening om die te vergroten!)



Dezelfde Kim maakte ook al eens een mooie tekening over de kenmerken van een goed onderwijsteam, gebaseerd op de onderwijsvisie van Guido Crolla, afkomstig uit Valkenburg (ja, van die boekenzaak) en nu de onderwijsvernieuwer bij uitstek van de Hogeschool Arnhem/Nijmegen (HAN):



Dit is de link naar die onderwijsvisie van Guido Crolla:
http://bit.ly/aPmX7o

Geen opmerkingen:

Een reactie posten