Zoeken in deze blog

zaterdag 26 maart 2011

Visie & Inspiratie (1)

Het visiedocument van de Werkgroep Ontwerp Beroepscollege is al vele malen bejubeld. Het lijkt ons een goed idee om ook op deze site regelmatig uit dit visiedocument te citeren, zodat we ons tijdens het implementatieproces steeds weer de onderwijskundige ankerpunten blijven realiseren. Dit zijn de eerste geselecteerde drie quotes uit dat document:

1. Een ongedeeld vmbo is een goede afspiegeling van de maatschappij. Die maatschappij is niet horizontaal opgebouw maar verticaal. Door een ongedeeld vmbo wordt het mogelijk om ook de school verticaal op te bouwen en leerlingen kennis te laten maken met alle facetten in de maatschappij.

2. Het Beroepscollege ambieert een uitval van 0. Dit betekent concreet dat voor elke leerling een passend traject binnen het Beroepscollege mogelijk wordt gemaakt. Een traject wordt pas afgesloten als de leerling met een diploma en/of een baan het Beroepscollege verlaat.

3. Elke leerling is een unieke persoonlijkheid met zijn eigen biografisch perspectief. Met zijn eigen passies, ambities en talenten. Dat betekent dat binnen een organisatie een vrije ontwikkelingsgang mogelijk moet zijn onder begeleiding van professionals.

Voor onderstaande visie is in elk geval geen ruimte binnen het Beroepscollege:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten