Zoeken in deze blog

dinsdag 15 november 2011

Bijeenkomst 3 november

Team 1 heeft zich, net als jullie, weer lekker kunnen opladen tijdens de zonnige herfstvakantie. Daarom zijn we vandaag weer fris en vrolijk verder gegaan met de ontwikkeling van het Beroepscollege.

Wij zijn gestart met een discussie omtrent de ontwikkelingen van Coriopolis en de zorgboulevard. We hebben gesproken  over de eventuele gevolgen daarvan voor het Beroepscollege. Alle mogelijke scenario’s passeren de revue.

Vervolgens heeft Rob Riedl verslag gedaan van de conferentie over de Big Picture School in Vught. Deze conferentie was georganiseerd door het KPC. Van team 1 zijn Karin, Wiel en Rob aanwezig geweest. Rob gaf aan dat hij met name onder de indruk was van de uit Amerika overgevlogen leerlingen, die enthousiast hun verhaal deden. Rob heeft twee workshops bezocht op deze dag: een over stages (LTI = Learning through interest) en een over begeleid eigenaarschap. Een term die wij graag overnemen voor het Beroepscollege. Meer info over de Big Picture School is te vinden op: http://www.bigpicturenederland.nl/.

Vandaag is ook bekend geworden dat Kennisnet graag met team 1 wilt gaan praten over een volg/ begeleidingssysteem. Dit systeem wordt inmiddels al op verschillende LOOT PLUS- scholen gebruikt.
Tenslotte hebben wij de middag gebruikt om antwoord te geven op de vragen en opmerkingen die gesteld zijn op woensdag 19 oktober (de presentatie van Team 1). Deze antwoorden zullen zo spoedig mogelijk uitgereikt worden aan de aanwezigen van deze middag.

Erik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten