Zoeken in deze blog

donderdag 17 november 2011

Bijeenkomst 16 november

Plannen, bijpraten en borgen.

Dit keer een publicatie als appetizer:
www.cps.nl/nl/Documenten/Geen_kind_het_eiland_af.pdf

Dit document laat zien dat wat wij voor ogen hebben elders zijn succes al bewezen heeft. Ook geeft het mogelijk aan dat, ondanks de soms wilde verhalen die de ronde doen over het beroepscollege, onmogelijkheden en Team 1, we niet op een eiland / roze wolk zitten.
De ochtend hebben we gebruikt om het bezoek aan Niekée voor te bereiden. Verder hebben we vragen opgesteld die we volgende week willen stellen aan Dhr. L. Jansen. Hij is onderwijskundig ontwikkelaar van het Trajectum College in Utrecht. ( www.trajectum-college.nl ). Ook hebben we elkaar bijgepraat over wat de bijeenkomsten met Kennisnet tot dusver hebben opgeleverd.

Thermen: Met Plezier op School

In de middag hebben we een bezoek gebracht aan het Herlecollege, locatie De Thermen. We hebben les over het assenstelsel gekregen van Louk Bus. Hij heeft ons laten zien op welke manier hij lesmateriaal doorontwikkeld en met anderen deelt. Frank Beurskens en Henk Mohnen hebben ons een rondleiding gegeven door school. We hebben een muziekles en een taalles gezien. Vooral zagen we leerlingen die sterk en met plezier in de banken zaten en collega’s die uitstraalden trots te zijn op hun leerlingen.
Bedankend (of met een t?...:)) voor de genoten gastvrijheid en de fijne sfeer sluit ik af met een grappig filmpje dat laat zien dat fouten maken mag en dat we niet allemaal overal evenveel talent voor hebben:

Groet, Peter Vankan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten