Zoeken in deze blog

donderdag 8 maart 2012

Bijeenkomsten van 29 februari en 7 maart.


De werkzaamheden van team 1 bevinden zich in een windstilte.
Om te komen tot een goede afweging om een besluit te nemen over de locatie waar team 1 per 01.08.2012 zal gaan starten is overleg en tijd nodig. De slagingskans, de ligging van de locatie, de ontwikkelingen op die locatie en de aanwezige ruimte zijn onderdeel van de afweging. Team 1 heeft in en eerder stadium een aantal scenario’s en optie aangedragen en daarbij ook een duidelijke voorkeur uitgesproken.

Beargumenteerd is dat een start met tweedejaars leerlingen te verkiezen is boven een start met eerstejaars leerlingen. Ook opteert team 1 voor een start binnen een of meerdere van de bestaande vmbo-lokaties. Tenslotte is het aansluiten bij de bestaande onderwijskundige ontwikkeling op een locatie te verkiezen zijn boven een groepje dat ver voor de troepen uit gaat lopen.
Besluitvorming daarover is op korte termijn te verwachten.
Er zijn oriënterende contacten geweest met “Lijnspel”  om te verkennen hoe sectororientatie/passie/arbeidsorientatie met het regionale bedrijfsleven kan worden opgezet.
Team 1 heeft ook een afgevaardigde gestuurd naar een conferentie van Edushock.

Tenslotte hebben we de windstilte gebruikt om in individuele gesprekken met de team1 leden te voeren met het doel te verkennen welke concrete invulling en ambities er zijn ten aanzien van de persoonlijke inzet bij de start op 01.08.2012.
Deze gesprekken hebben inmiddels plaatsgevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten