Zoeken in deze blog

zaterdag 21 april 2012

Bijeenkomst 18 april

Vandaag is team1 druk met het verder uitwerken van nog openstaande onderdelen uit het eindproduct. Nog 10 % staat open.

De werkgroepen gaan, goed ingewerkt, in afzonderlijke ruimtes aan de slag. Er zijn ook mini-mediameetings tussen leden van de werkgroepen die op verschillende plekken in de Campus aan de slag zijn. Later op de dag ook buiten de Campus. Vanuit de centrale vergaderruimte stuurt Niko, nadat hij een briefing heeft gehouden, de groepen aan met duidelijke opdrachten.  Zo vlug het product klaar is, zorgt de werkgroep-voorzitter voor het doorsturen naar Niko en het plaatsen in de Q map binnen het SVO|PL intranet. Dat werkt prima, want iedereen van de werkgroep kan in die Q map. Belangrijk hierbij is te vermelden dat de afdeling ICT van het Bestuursbureau dit heeft verwezenlijkt. Deze ochtend is een mooi voorbeeld van Het Nieuwe Werken dat binnen team 1 wordt toegepast. De Q map is daarbij een prachtig hulpmiddel.
Nu het Eindproduct bijna voltooid is en de presentatie en de Kick Off naderbij komen, zijn er enkele afspraken gemaakt:
- Jan Meens, Tjeu en Niko sturen het proces aan bij het ontwikkelen van een huisstijl, logo, slogan, kleurstelling. Allereerst krijgen twee collega’s van SVO|PL de kans het logo van het Beroepscollege te ontwerpen: Susan Lejeune (Brandenberg) en Tim Pennings ( Herlecollege). Beiden hebben hier ruime ervaring mee.

- De werkgroep voor de kick-off in juni bestaat uit Ank Overdijk, Niko Zentveld, Rob Riedl en Carolien Adema. Zij komen donderdag 26 april een hele middag bij elkaar.
- Vanochtend hebben enkele leden van team1 gesproken met een medewerker van de Centrale Intake in Sittard/ Geleen. Het doel was te ontdekken wat hun werkwijze is: hun tijdsinvestering; hun caseload; de tevredenheid van scholen; de kosten per dossier; het werk dat resteert. Onze onderzoeksvraag was: kunnen we met eigen mensen de centrale intake verzorgen?

- We hebben ons ook gebogen over de vorm van het eindproduct van team 1. We denken aan een usb-stick, een E-book en een publicatie in het Expertisecentrum van SVO|PL.
Elementen van het Beroepscollege worden langzaam zichtbaar :

*     Op donderdag 19/04/2012 was er een interscolair sporttoernooi op de sportvelden van het Leisure Park in Landgraaf. Gymdocent Paul Beurskens organiseerde, samen met de afd. SD&V van Brandenberg en de lo-docenten van alle toekomstige Beroepscollege-locaties, een zeer geslaagd, dagvullend sporttoernooi. Voetbalteams en badmintonteams van de BC scholen ontmoetten elkaar in een goede sfeer.

*     Op donderdag 26 april van 14.45 uur tot uiterlijk 16.15 uur worden in de aula van Brandenberg de locatiegebonden opdrachten over de 8 ankerpunten van het Beroepscollege besproken. Natsja, Thijs, Theo en Vera organiseren deze middag. Tevens zullen zij tijdens deze bijeenkomst de vervolgstappen aan het hele team bekend maken. Ter voorbereiding op deze bijeenkomst hebben de collega’s van Brandenberg afgelopen donderdag een samenvatting van alle ingeleverde opdrachten in zijn of haar postvakje ontvangen. Bij de opdracht Sterk kon iedereen aangegeven waar we nu op Brandenberg al sterk in zijn / trots op zijn. Bij de opdracht Werk is nagedacht over waarmee we de komende aan de slag willen gaan. De didactische werkvorm voor deze middag is ‘Durf te vragen’:



Theo Wismans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten