Zoeken in deze blog

maandag 27 februari 2012

Verslag bijeenkomst 15 februari

Vandaag komen we bij elkaar op het Herlecollege. We verwachten hier een gesprek te hebben met het CVB en de directie van het Herlecollege in het kader van het onderzoek van een mogelijke start op de Heldevierlaan. Helaas blijkt dit niet het geval. Het CVB is naar de minister inzake Nova Rolduc.
Na hierover even van gedachten gewisseld te hebben, beginnen we met de mededelingen over Ank Wijnands, de nieuwe algemeen directuer vmbo. We bekijken het interview (met dank aan Doreen, ook voor het Nijntje filmpje). We praten over de ontwikkelingen in Kerkrade en op de verschillende locaties.

Het is de bedoeling dat leden van team 1 gaan participeren in de start van een groep (op welke locatie dan ook). Hiertoe bespreken we met elkaar onze AWAS: Aanleg-Wens-Ambitie-(persoonlijke)Situatie. Het is bijzonder hoe in ons team ieder zich openstelt en zijn/haar persoonlijk verhaal vertelt en hoe de anderen daarnaar luisteren en mee omgaan. Een van ons trekt hieruit de volgende conclusie: Team 1 is het aangewezen team om SVOPL uit het slop te trekken!
Tjerk Scheepstra (interim directeur Herlecollege) is bereid om ons bij te praten over het gesprek en de rondleiding die het MT op het Herle had met het CVB. Tjerk (door Niko ook wel Tjeerd genoemd) geeft aan dat het Herlecollege graag wil meewerken aan de start van team 1 en zich hier sterk voor maakt. Er zijn echter nog een aantal kanttekeningen besproken, waarop het CVB heeft aangegeven het onderzoek naar een start op het Herle te willen heroverwegen.
Vervolgens denken we nog een poosje positief out-of-the-box betreffende de startlocatie en Niko geeft aan een en ander te zullen bespreken met het CVB. We spreken af dat we nog individuele vervolggesprekken zullen voeren over ons AWAS, onze inzet volgend schooljaar en de participatie van team 1 hierin met Niko. Vervolgens vertrekken we met een vol hoofd naar huis.
Zin van de week:
Ik zou jou wel eens willen zien durven blijven staan kijken!
Spreuk van de week:
Het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen!!!!
Rob en Marianne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten