Zoeken in deze blog

dinsdag 27 maart 2012

Bijeenkomst 21 maart

Woensdag 21 maart is team 1 weer bijeengekomen. Alleen Peter en Natasja waren wegens ziekte afwezig. We wensen hen beterschap.

Al enige weken kan team 1 niet echt doorpakken, omdat we wachten op besluiten van het bestuur. Hoewel zij andere zaken aan het hoofd hebben, betreffende een goed onderwijsaanbod in de regio, is voortgang voor het vmbo+pro van groot belang. Immers aantrekkelijk en goed verzorgd onderwijs is de beste reclamespot voor toekomstige leerlingen.

Er is al wel een voorgenomen besluit gevallen waar team 1 gaat starten, maar overleg met de gremia (directies, MR en GMR) veroorzaken dat daarover nog geen mededelingen kunnen worden gedaan. Duidelijk is wel dat de locaties PPL en Themen niet in aanmerking komen. We besluiten dat team 1- leden graag een forse ambassadeursrol willen spelen in het komend schooljaar.

Ook wordt er verslag gedaan over verkennende gesprekken over hoe de intake voor het Beroepscollege vanaf het schooljaar 2013-2014 zal gaan verlopen

We hebben afgesproken dat we in juni een aantal bruikbare papers klaar hebben die als handvat kunnen dienen naast het tweede deel van het visiedocument dat nog moet worden gepubliceerd.

We denken bijv. aan:
- Alle blogs bij elkaar gebundeld
- Dag van leerling vanuit de leerling gezien
- Dag van de leerling door de ogen van een ouder
- Dag van de leerling beleefd door een medewerker
- Model oudercontract
- Regels in het Beroepscollege
- Het vlekkenrooster
- Inspirerende You-tube en TED-filmpjes
- De voorkomende leerstijlen
- 20 punten voor onderwijsmedewerkers
- Handvaten voor introductieweken
- Handvaten voor groepsprocessen.

Een klein groepje van team 1 is in gesprek met Lijnspel, in het gebouw van het Liof, om te bekijken wat het MKB kan betekenen in verband met oriëntatie op beroepen. We hebben daar vandaag verslag van gedaan en op 2 april komt men weer bij elkaar, samen met het MKB.
We hebben, ter inspiratie, even naar deze clip gekeken. Het liedje blijft door ons hoofd rondzingen: “the miracle of your mind……….”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten