Zoeken in deze blog

dinsdag 27 maart 2012

Bijeenkomst 14 maart

Alweer de 25e bijeenkomst van team 1. Na een “rondje langs de velden” heeft Theo Wismans ons op zijn bekend inspirerende wijze verslag gedaan van zijn bezoek aan de Edushock experience in Nijmegen van woensdag 7 maart. Wat hield die experience nu in?



De Edushock experience was een onconventioneel event over onderwijsvernieuwing, vraaggestuurd onderwijs, passion based learning en het vormgeven van een leeromgeving die tot ver buiten de schoolmuren strekt, o.a. door de inzet van nieuwe mediatechnieken. De leden van team 1 kregen na de kleurrijke uiteenzetting van Theo de opdracht om op grote vellen papier notities te maken over wat hen in de presentaties was opgevallen.

Dit had tot gevolg dat team 1 toch weer een soort van mindset ondervond en (weer) een ander perspectief kon nemen. De enerverende discussie die daarop ontstond, heeft andermaal tot verdieping van inzichten over de ingeslagen weg van team 1 geleid. We zijn op de goede weg.

Verder heeft team 1 zich gebogen over de formulering van het samenwerkingsovereenkomst tussen ouders en school in het BC. Ook dit heeft de nodige voeten in de aarde. Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten