Zoeken in deze blog

woensdag 8 juni 2011

Inrichting Beroepscollege

Het onderzoek naar de inrichting van het Beroepscollege is volop bezig. De drie werkgroepen komen steeds dichter bij een opbrengst die aan de basis zal staan van een gezamenlijk advies aan het CvB. Er zijn nog geen besluiten genomen, maar er ontstaat wel een beeld, dat op onderdelen zelfs al vrij specifiek is.

In een eerder stadium is er aan veel medewerkers een eerste beeld van het Beroepscollege geschetst. Nu is het tijd om dat beeld nader in te vullen en opnieuw reacties te horen en mee te nemen. Voor dat doel worden er op dit moment op alle vmbo-scholen gespreksrondes gehouden en op dat initiatief is door medewerkers al heel positief gereageerd. Elke medewerker krijgt zo de kans om voor zichzelf in te schatten of en op welke wijze en zelfs op welk tijdstip hij of zij een bijdrage kan en wil leveren aan het nieuwe Beroepscollege.

Het vmbo en het Praktijkonderwijs zullen zich, zoals bekend is, ontwikkelen in de richting van het Beroepscollege. Een belangrijk doel daarbij is het versterken van het imago van dit type onderwijs en de kansrijkheid van de leerlingen die het doorlopen. Wij hebben geconcludeerd dat het niet logisch is om vooraf precies aan te geven hoe het Beroepscollege er tot in detail uit zal zien, wanneer het gaat starten op alle locaties en welke rol alle medewerkers daarin krijgen. Er wordt nu voor gekozen om alleen de kaders te schetsen en een kleine groep medewerkers de kans te bieden om met een groep leerlingen (van wie de ouders daarvoor hebben gekozen) aan de slag te gaan en het concept verder te ontwikkelen. Dat zou al kunnen starten vanaf 1 augustus 2012.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten