Zoeken in deze blog

woensdag 8 juni 2011

Tijdsfasering Beroepscollege

Beroepscollege per 1-08-2012
Met één of twee groepen van 20 leerlingen start het Beroepscollege per 1-08-2012 ergens op een nader te bepalen locatie, centraal in Parkstad. Daar wordt gewerkt volgens principes van het Beroepscollege.

Docenten die vanaf de start bij het Beroepscollege betrokken willen worden, kunnen dit doen d.m.v. het invullen van een sollicitatieformulier, dat op deze site wordt gepubliceerd.

Degenen die per 1-8-2012 zullen starten, worden komend schooljaar voor 1 dag in de week gezamenlijk vrijgesteld van werkzaamheden op de huidige school, teneinde de start per 1-8-2012 inhoudelijk en qua zorg en pedagogisch klimaat samen mogelijk te maken. Vanaf het schooljaar 2012-2013 worden zij belast met het uitvoeren en begeleiden van het ontwikkel- en zorgproces van iedere leerling en voor de externe contacten met bijvoorbeeld Bureau VSV, MKB en gemeenten.

Elke betrokken docent krijgt gedurende het schooljaar 2012-2013 - naast de lestaak - de beschikking over faciliteiten in tijd en ondersteuning. Deze groep mensen vormt team 1 van het Beroepscollege. Aan de hand van de sollicitaties van onze medewerkers zal ook team 2 op korte termijn samengesteld worden. Team 1 neemt na verloop van tijd team 2 mee in denken en handelen (en bereidt zodoende team 2 voor, dat het jaar daarna ook aan de slag gaat enz).

Het Beroepscollege na 1-8-2013
Uitgaande van een Beroepscollege met 2 locaties voor vmbo-bk/gt, wordt ernaar gestreefd, dat vanaf het schooljaar 2013-2014 binnen het Beroepscollege de nieuwe wijze van werken op 1 van beide locaties breed kan worden doorgevoerd, terwijl de andere vmbo-locatie nog volgens een wat meer traditionele (maar dus wel al aangepaste) opzet verder werkt (of misschien wel zo verder blijft werken, zodat er blijvend voor ouders wat te kiezen blijft – maar dat is mede aan de directie en het team van het Beroepscollege).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten