Zoeken in deze blog

maandag 28 mei 2012

Bijeenkomst 23 mei

We zijn vandaag begonnen met het besluit om de kick-off niet op 11 juni te houden, vanwege de gesignaleerde protesten in de scholen over zo'n activiteit aan het einde van een zeer vermoeiend jaar, maar in het begin van het schooljaar. We willen dan als team 1 graag wel dat er een hele dag voor wordt uitgetrokken en het programma nog breder van opzet wordt. Wel moet er de komende tijd door vooral het CvB het nodige worden gecommuniceerd.  Aandachtspunten zijn:

-De presentatie en vrijgeven van het logo.
-De sportkleding, de schoolgidsen/briefpapier.
-Presentatie van het nieuwe directieteam.
-Samenvatting van de processen van o.a. de besluitvorming  die het afgelopen  jaar hebben plaatsgevonden en de argumentatie daaromtrent.
-Wat betekent de gefocuste doorontwikkeling  per locatie?
-Hoe is de medezeggenschap georganiseerd?
-Beschrijving van de activiteiten van team1 voor het komend schooljaar.

-Het eindproduct is klaar. Wanneer wordt het vrijgegeven?
Er wordt over het Beroepscollege elk geval ruim gecommuniceerd in de 'Mooie Dingen Krant' ,die SVOPL binnenkort uitbrengt.

Deze bijeenkomst stond ook in het teken van een diepgaande gedachtewisseling over de zorgstructuur binnen het Beroepscollege. Voor de toekomst is het belangrijk dat de Thermenschool ook betrokken wordt in het hele proces. 14 juni komen alle zorgcoördinatoren van SVO|PL tijdens een eigen studie- en brainstormdag bij elkaar. Dan zal ook nagedacht worden over hoe de zorgstructuur neergezet gaat worden binnen het BC.
De centrale intake is zeer uitvoerig doorgenomen en is nu in orde. Tevens hebben we het uitvoerig gehad over de Professionele Momenten (PM). Het is een goede structuur om de zorg te organiseren. Op de verschillende locaties zijn andere interpretaties en accentverschillen gelegd.
Het loopt goed op de scholen: leerlingen worden snel geholpen. Rianne gaat het schema nog aanpassen. O.a. de preventiefase moet er nog een plaats in krijgen.

Team1 wil meer info krijgen over de time-out voorzieningen en de Rebound. Dit is heel belangrijk voor de ontwikkelingen binnen alle scholen.
Ook aan de orde kwamen de contacten met Lijnspel http://leocrombach.nl/lijnspel-2/home/ , . Deze samenwerkende bedrijven kunnen een goede rol gaan spelen bij betekenisvolle stages. Niko Zentveld, Rob Riedl, de nieuwe directeur Ank Wijnands en ikzelf houden ons hiermee bezig. Komende woensdag gaan meer mensen van team 1 bij Lijnspel kijken.

Kortom, 23 mei gaat de geschiedenis in als een topdag voor het BC, want we hebben met zijn allen weer heel wat stappen gezet.

Tot slot nog een tip. Ik kwam op internet een prachtig filmpje tegen van Martijn Aslander. Ik heb hem al een aantal keren persoonlijk mogen ontmoeten en ben onder de indruk van zijn gedachtegoed.
Martijn heeft onlangs voor de Politie Haaglanden piekfijn uitgelegd hoe je binnen een organisatie veel effectiever kunt handelen. Zeer de moeite waard! Het filmpje bevat, als je goed luistert, zeker ook waardevolle tips voor het Beroepscollege:


Theo Wismans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten